Zelf sushi maken

Vaak wordt gedacht dat een lekker stukje sushi, moeilijk en tijdrovend is om te maken. Eigenlijk is dit helemaal niet moeilijk indien je de juiste tips en trucs maar onder de knie hebt. Met een beetje oefenen is het dan erg eenvoudig om zelf de lekkerste sushi te maken. Er bestaan goede behulpzame boeken over het zelf maken van sushi met uitleg, indien je echt een professional wilt worden. Naast zelf sushi maken  erg leuk is, is het een mooie bijkomst dat het een stuk goedkoper is dan sushi bestellen of om uiteten te gaan.

Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen met de uitleg is het handig om te weten dat als we het over sushi hebben we niet één soort bedoelen, er zijn namelijk talloze soorten, een aantal voorbeelden:

Deze verschillende soorten sushi hebben allemaal een verschillende vulling, maar ook gemeenschappelijke delers, deze verschillende recepten kunt u hier vinden. Naast de ingrediënten zijn er ook andere benodigdheden, het keukengerei. Een belangrijk voorbeeld is natuurlijk het matje waarmee de sushi opgerold wordt, wat het veel eenvoudiger maakt en het knoeien uit de weg gaat. Er zijn natuurlijk meer benodigdheden vereist, deze met aanvullende informatie kunt u op deze pagina vinden.

Hoe maak je zelf sushi?

Het zelf maken van sushi hebben we onderverdeeld in drie stappen, deze stappen zijn niet heel ingewikkeld, beginners kunnen hier ook mee aan de slag!

Stap 1

Het koken van de sushirijst, dit wordt gebruikt bij bijna alle sushirecepten en is hiermee ook de basis. Deze rijst valt niet kant en klaar te kopen dus het zelf bereiden is vereist. Het is redelijk eenvoudig om dit te koken en te maken, het belangrijkst is dat er op tijd mee begonnen moet worden vanwege de kooktijd. Meer aanvullende informatie vindt u op deze pagina.

Stap 2

Tijdens het koken van de rijst is het handig om alvast te beginnen met stap 2, dit is het maken van de sushi-azijn. Dit is een mengsel van wijnazijn, rijstazijn, suiker en zout. Het is ook mogelijk om kant en klare flesjes sushi-azijn te kopen. Hier vindt u meer informatie over het maken van sushi-azijn.

Stap 3

De vele verschillende soorten sushi worden natuurlijk ook anders gerold, de manier waarop is dus afhankelijk van de soort sushi. De manier waarop staat vermeldt onder de verschillende recepten, deze zijn op deze pagina te vinden.

Sashimi

Zoals al eerder genoemd, wordt sushirijst bij bijna elk sushigerecht gebruikt, sashimi is een voorbeeld van zo’n gerecht waarbij dit niet het geval is. Deze delicatesse wijkt dus een beetje af van sushi. Er wordt bij sashimi alleen gebruik gemaakt van de beste zoutwatervis. Een recept kan je hier vinden.