Uramaki sushi

Uramaki, of california roll, is een variant van maki waarbij de rijst aan de buitenkant zit en het nori-blad (eetbaar zeewier) om de ingrediënten. Hierdoor bevat deze soort sushi minder nori. Hier vind je een beschrijving van hoe je zelf een uramaki/california roll kunt maken. Deze variant wordt veel in Amerika gegeten omdat de meeste mensen daar niet houden van het kauwen op zeewier.

Benodigdheden

  • Makisu/sushi matje
  • Shamoji/rijstlepel
  • Yanagiba/scherp mes
  • Vershoudfolie
  • Snijplank

Kijk voor een uitleg van de verschillende soorten benodigdheden op de pagina over benodigdheden.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voordat je begint met het maken van de sushi is het handig om het vershoudfolie over het matje te spannen. Vervolgens kun je met de rijstlepel een noriblad bedekken met rijst, zorg er voor dat de scheurlijntjes van het zeewier verticaal liggen. Zorg dat je de sushirijst goed verspreidt en aandrukt. Strooi vervolgens het sesamzaad (eventueel eerst even roosteren) of kuit over de rijst. Als je tevreden bent kun je het geheel met het noriblad naar boven op het bedekte sushimatje leggen. De ingredienten kun je nu horizontaal verspreid in het midden van het blad leggen. Gebruik niet te veel omdat de sushirol anders te dik wordt. Vervolgens kun je met behulp van het matje het geheel oprollen. Als je een mooie rol hebt gemaakt kun je met het scherpe mes de sushirol op een snijplank in schijfjes snijden en het geheel mooi presenteren. Maak het mes na elke keer snijden weer schoon met een natte theedoek om zo goed mogelijk te kunnen snijden.

Sushi roller

Snel én eenvoudig sushi maken als beginner?

Maak snel én eenvoudig sushi als beginner met de sushi-roller van bol.com. Plaats de ingrediënten en de sushi-roller doet de rest.

Met 5 sterren gewaardeerd op

Tips

  • Maak je handen, het sushimatje en het mes nat met een mengsel van water en rijstazijn, hierdoor blijft de rijst minder plakken.
  • Gebruik een scherp met zodat je de sushirol makkelijker door kunt snijden.
  • Lees op de pagina over sauzen en bijgerechten wat u het beste kunt serveren bij de sushi.