Temaki sushi

Temaki sushi is een variant waarbij de rijst en de vulling niet gerold worden. Het is een puntzakje van zeewier waar de ingrediënten ingestopt worden. Hier lees je hoe je zelf temaki sushi kunt maken.

Benodigdheden

Voor het maken van temaki zijn er geen speciale benodigdheden.

Kijk voor een uitleg van de verschillende soorten benodigdheden op de pagina over benodigdheden.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bij het maken van temaki sushi is het van belang dat je handen droog zijn, zo blijft het zeewier knapperig. Leg een stuk zeewier op je hand met de glimmende kant naar onder, bedek de helft van het blad met sushirijst. Maak je vrije hand ietsjes vochtig zodat de rijst niet blijft plakken. Leg je vulling diagonaal in het midden van de rijst , het is niet erg als het aan één kant ietsjes uitsteekt. Roll vervolgens de temaki door je hand te buigen waardoor het geheel oprolt. Zorg ervoor dat je een punt vormt bij het oprollen, dit vergt een beetje oefening. Druk het geheel niet samen! Het hoekje dat je als laatste omrolt kun je ietsjes vochtig maken waardoor het beter blijft zitten.

Sushi roller

Snel én eenvoudig sushi maken als beginner?

Maak snel én eenvoudig sushi als beginner met de sushi-roller van bol.com. Plaats de ingrediënten en de sushi-roller doet de rest.

Met 5 sterren gewaardeerd op

Tips

  • Eet de temaki sushi zo snel mogelijk nadat je het bereid hebt, hoe knapperiger het zeewier, des te lekkerder de sushi.
  • Eventueel kun je op de rijst wat sesamzaad strooien voor een extra smaak.
  • Lees op de pagina over sauzen en bijgerechten wat u het beste kunt serveren bij de sushi.