Home » Sushi recepten » Inari sushi

Inari sushi

Inari sushi is een speciaal soort sushi waarbij de rauwe vis volledig afwezig is. Het is daarmee dus ook een vegetarisch gerecht. Inari wordt bereid door de sushirijst in een klein zakje tofoe te stoppen en het geheel hierna te frituren. Soms wordt de tofoe ook afzonderlijk gefrituurd. Lees hier hoe je zelf Inari sushi kunt maken.

Benodigdheden

  • Shamoji/rijstlepel
  • Een eetstokje
  • Een zeef
  • Keukenpapier

Kijk voor een uitleg van de verschillende soorten benodigdheden op de pagina over benodigdheden.

Ingrediënten

  • Gevulde sushirijst (beschrijving voor het zelf maken van sushirijst)
  • 12 Abura-age (gefrituurde tofu-zakjes, verkrijgbaar bij de meeste oosterse speciaalzaken)
  • 3 dl water
  • 45 gram suiker
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • Eventueel een nori

Bereidingswijze

Eerst moeten de abura-age voorbehandeld worden. Rol eerst een paar keer met het eetstokje over de tofu-zakjes zodat ze later makkelijker open gaan. Leg de zakjes naast elkaar in een zief en giet er een tijdje kokend water over om zo het overtollige vet uit de tofu-zakjes te krijgen. Als de zakjes nog niet zijn voorgesneden in de verpakking moet je ze even doormidden snijden. Meng het water, de suiker, de sojasaus en de rijstwijn en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de tofu-zakjes toe en zorg er voor dat bijna al het vocht verdampt/wordt opgenomen in de tofu. Laat het geheel nog minimaal drie uur staan en laat de tofuzakjes voor gebruik goed uitlekken in een zeef en dep ze met keukenpapier.

Open de tofuzakjes voorzichtig en vul ze voor ongeveer tweederde met rijst. Vouw de zakjes dicht door de ene flap aan de andere kant naar binnen te steken. Ten slotte kun je de gevulde zakjes versieren met nori.

Tips

  • Maak je handen nat met een mengsel van water en rijstazijn. Hierdoor blijft de rijst minder plakken.
  • Lees op de pagina over sauzen en bijgerechten wat u het beste kunt serveren bij de sushi.