Sushi op de huid geserveerd

Sushi moet je vooral niet koud eten. Bij afhaalsushi is het bijvoorbeeld goed om die even in de magnetron te leggen. De smaak van de (gekoelde) sushi komt dan namelijk beter tot z’n recht. Wil je jouw gasten echt verrassen, serveer de sushi dan ook eens op de naakte huid!

In een sushibar krijg je de vers bereide sushi perfect op temperatuur geserveerd. De vis is koel, maar de rijst is lauw. Haal je sushi voor thuis of op je werk, dan is deze natuurlijk gekoeld. Om optimaal te genieten zet je de sushi even op 600 Watt in de magnetron. 5 seconden voor een kleine set, 10 seconden voor een grote set. Ook sashimi is lekkerder wanneer de kou er vanaf is.

Een hele andere methode is het serveren van sushi of sashimi op een naakt lichaam. De lichaamstemperatuur schijnt smaakbevorderend te werken. Bij nyotaimori moet een vrouw lange tijd doodstil liggen terwijl de gasten haar met stokjes te lijf gaan. De modellen zijn daarvoor speciaal opgeleid en worden gewassen met geurloze zeep en koud water.

In het buitenland is deze gewoonte overigens populairder dan in Japan zelf, waar je nyotaimori hooguit in wat obscure nachtclubs tegenkomt. In New York wordt het aangeboden als party & cateringservice en kun je de modellen zelf selecteren. In sommige landen moet er van de Keuringsdienst trouwens een laagje huishoudfolie tussen de vrouw en de vis worden aangebracht, in China is het zelfs helemaal verboden.